Horvátország, Plitvicei-tavak: Mininyaralás A Kvarner 2*

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 355592
Indulás dátuma:2024.09.12. (Cs)
Időtartam:4 nap/3 éj
Ár:  79 990 Ft / fő (akciós alapár)
Teljes ár:  82 890 Ft / fő
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:2*
Indulás:Budapest
Utazás:egyénileg
Típus:nyaralás

Ország: Horvátország
Város: Plitvicei-tavak

Szállás / program részletes leírása

Fekvése: A szálláshely egy domboldalra épült több épületből álló komplexum, emelkedővel és lépcsővel.
Az étterem és a recepció a központi épületben található, ahol ingyenes Wifi használatára is van lehetőség.
A mediterrán területekhez hasonlóan a szálláshelyen a takaró jellemzően egy pléd vagy lepedő.

Egyéb szolgáltatások: Légkondicionált étterem, kávézó, minimarket, ajándéküzlet, bár a parton.

Comfort szobákban: két-háromágyas, egyszerű kopottas berendezésű, retro hangulatú udvarra vagy hegyre néző, fürdőszobás szobák.

Standard szobákban: két-háromágyas, retro hangulatú egyszerű berendezésű, tenger oldali, fürdőszobás szobák, ahol hűtőszekrény, légkondicionálás, TV áll rendelkezésre.

Szolgáltatások: étterem,kávézó,bár,minimarket,grillezőhely,klíma,hűtő/minihűtő,fürdőszoba,műholdas tv

Sport és szórakozás: szauna1. nap: Budapest - Rijeka - Kraljevica
Találkozó Népligetben, a Hell Miksa sétánynál Elnök utcával szemben 05:45-kor. Indulás 06:00 órakor.
Kora délután érkezünk meg az első állomásunkra, a Rijekától mindössze 2 km-re lévő Trsat várába. 13. században a Frangepánok által épített vár a Recsina kanyarulata feletti 138 méter magas dombon áll. A vár délnyugati sarkában áll a vár legrégibb részének tartott Frangepán-torony, Ez ma is a vár legerősebb és legmagasabb tornya, csodás innen a kilátás a Kvarner-öbölre. A vár megtekintése után tovább utazás az egyik, magyarok által legkedveltebb üdülő-területére, a Kvarner-öbölbe, mely a mai napig elvarázsolja az ide érkező turistákat. Érkezés után a szállás elfoglalása. Vacsora.

2. nap: Kraljevica - Fakultatív kirándulás Krk-szigetre
Reggeli a szálláson.
A mai nap a pihenésé. Kikapcsolódás a tengerparton, vagy lehetőség van részt venni egy fakultatív kiránduláson a Krk-szigetre:
Autóbuszunkkal a Krk-hídon át érkezünk a szigetre, majd meglátogatjuk Vrbnik városkát, mely a tengerparton, dombok között helyezkedik el, kedves óvárossal, ahol egyébként a világ egyik legkeskenyebb, szinte vállszélességű utcája is található. Csodás fotók készülhetnek a régi házak tövében, a meredek, kifényesedett kövezetű utcácskákban. A program további részében szabadprogram, melynek során lehetőség lesz megkóstolni a híres helyi bort, a Slachtinát, vagy vásárolni a helyi mézből, illatos levendula-, mandarin-, narancs illatú szappanokból.
Ezután elindulunk visszafelé, és útközben megállunk a sziget fővárosában, Krk-ben. Az óváros sikátoraiban autentikus házak várnak bennünket, a parton elfogyaszthatjuk délutáni kávénkat, vagy egy finom horvát sört. A délután további részét a városi strandok valamelyikén tölthetjük és élvezhetjük a kristálytiszta, langyos tenger simogatását.

Minimum létszám a fakultatív programhoz: 25 fő

Visszaindulás a szállásra a késő délutáni órákban, majd a vacsoránkat a szálláson fogyasztjuk el.

3. nap: Kraljevica - Fakultatív kirándulás Opatijába

Pihenés a tengerparton Kraljevicában, vagy fakultatív kirándulás Opatijába.

Fakultatív kirándulás Opatijába: Autóbuszunkkal egy rövid utazást követően megérkezünk az Osztrák-Magyar Monarchia felsőbb köreinek egyik legkedveltebb üdülőhelyére, Opatijába. Még Ferenc József is itt töltötte a téli hónapokat (nem a bécsi Schönbrunnban). Ennek köszönhetően az egész várost a fényűző, szecessziós stílusú paloták jellemzik. Abbázia (mai nevén Opatija) egyik legemblematikusabb jelképe a százéves sétány, a lungomare, melyet 1885-ben kezdték építeni, amikor a települést klimatikus gyógyhellyé nyilvánították.
A Hollywood-i Híresek utcájára hajazva, Abbázia híres promenádján is márványcsillagokat helyeztek el, amelyekkel a Horvátországot a sport, művészeti és egyéb területeken népszerűsítő hírességek előtt tisztelegnek. Kötelező látványosságai között találjuk a valószínűleg 1420-ban épült Szt. Jakab-templomot. Ez az apátság (opatija) lett később a település névadója. Érdekes még pl. az Imperial szállóval átellenben elhelyezkedő gyönyörű abbáziai parkban, a Szt. Jakab-templom tövében lévő Helios és Selena szökőkút, amely a Napot és a Holdat a mitológiai testvérpár alakjában ábrázolja.
Az Angyali üdvözlet-templom Abbázia legszebb látképei közé tartozik. Szépséges külsejével és lenyűgöző megjelenésével Abbázia ékköve és teszi teljes várossá.
A Villa Jeanette oldalán tábla hirdeti, hogy Móra Ferenc ott írta az Ének a búzamezőkről című regényét. Ebben - az akkor még közvetlenül a tengerparton álló - villában üdült Gustav Mahler osztrák zeneszerző is.
A magyar vonatkozású Amerikai kertben tengerre nyíló kilátás és botanikus kert várja a látogatókat. Az Amerikai kertet a gazdag magyar vállalkozó, Kurucz Mihály építette feleségének az 1900-as évek elején.
A városnézés után szabad program, fürdés, vagy séta a városban. Visszaindulás a szállásra a délutáni órákban.

Minimum létszám a fakultatív programhoz: 25 fő

A vacsoránkat a szálláson fogyasztjuk el.

4. nap: Plitvicei-tavak - Budapest
Reggeli után elutazunk az Európa-szerte ismert Plitvicei-tavakhoz, Horvátország legjelentősebb nemzeti parkjába. A meseszép tavak füzér-szerűen húzódnak a vadregényes Kapela-hegységben, melyeket `ezer” apró erecske, patakocska és vadabbnál vadabb zuhatagok táplálják. A smaragd és a türkiz színek ezer árnyalatában pompázó víztükör, a fantasztikus erdei környezet egy színpompás mesevilágba repít bennünket. Horvátország gyöngyszemeinek is tekinthető tavak és vízesések 1979 óta az UNESCO Világörökség részét képezik. A nemzeti park tizennyolc tavát összesen 92 vízesés köti össze, melyek közül a legnagyobb 71 méter magasból ömlik a Korana-folyóba. Délutánig barangolunk a nemzeti parkban, majd hazautazás. Érkezés a késő esti órákban.

Az út minden korosztály számára ajánlott és az aktuális időjárástól függetlenül indul. A programváltozás jogát fenntartjuk.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást autóbusszal, szállást 2*-os hotelben a választott szobában, félpanziót, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, a büfé jellegű félpanzión kívüli étkezéseket, az utas- és sztonróbiztosítást, valamint a regisztrációs díjat (amely az irodában fizetendő).

Pénzügy:

Belépők:

Plitvicei-tavak Nemzeti Park

felnőtt 40 Euro/fő diák 25 Euro/fő (diákigazolvány szükséges), gyermek (7-18 éves korig) 15 Euro/fő.Plusz a regisztrációs díj 4 Euro/fő.

Útközben pénzváltási lehetőség nincs!

Fakultatív kirándulások
A kirándulás ára fizethető irodánkban vagy online foglalás esetén Forintban, vagy a buszon kizárólag Euroban

Fakultatív kirándulás a Krk-szigetre: 6 900 Ft/fő, vagy 20 Euro/fő
Fakultatív kirándulás Opatijába: 7 900 Ft/fő vagy 25 Euro/fő

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon, a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási vagy szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Minimum létszám: 35 fő

Utazás: autóbusszal történik.
Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

Fix ülőhely az autóbuszon: A helyfoglalás az előleg befizetésének sorrendjében történik.
A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek honlapunkon a SÚGÓ menüpont alatt legördítve.


Felszállási lehetőségek:
Olaszország, Szlovénia, Horvátország irányába

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (tervezett indulási idő +20 perc) M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (tervezett indulási idő +40 perc) M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (tervezett indulási idő +55 perc) M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (tervezett indulási idő +70 perc) M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (tervezett indulási idő +80 perc) M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (tervezett indulási idő +100 perc) M7-es autópálya, Keresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (tervezett indulási idő +120 perc) M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (tervezett indulási idő +140 perc) Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken, és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Felszerelés: Fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan cipő, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók), egy napra elegendő étel (szendvics), csokoládé, müzli szelet, személyenként min. 1,5-2 liter folyadék.
Egyéb utazások alkalmával is ajánlott az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra. Ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

Dátum módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges Név módosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:- szállás,
- félpanzió.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 657 utazás 211 405 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak