Csillagtúrák Horvátországban - tengerparti pihenéssel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200655
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Horvátország
Város: Split

Szállás / program részletes leírása



A csoport 7 éjszakán keresztül a Hotel Jadran*** szállodában száll meg.

1. nap:
Szeged – Budapest – Ogulin – Trogir (körny.) (640 km)Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapest–Nagykanizsa–Letenye–Zágráb–Karlovac útvonalon a dalmát tengerpartra. Útközben pihenőt tartunk Ogulinban, a XV. században a Frangepán család által alapított „mesés” városkában. Történelmét számtalan legenda övezi. Egyiknek utána is járunk (varázs-forrás). Sétát teszünk a városka főterén, a Tomislav parkban (Szent Kereszt templom, Cesarovec-forrás, Tomislav király emlékmű), majd megtekintjük az 1500-as évek elején épült Frangepán várat a festőin szép Dobra folyó feletti szurdokon. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre, mely végig Trogir környéki tengerparton lesz.

2. nap:
Tengerparti fürdőzés, pihenés a homokos tengerparton.Kényelmesen megreggelizve élvezze a finom dalmát tengerpart nyújtotta élményeket, kedvére fürödhet a tenger kellemes hullámaiban.

3. nap:
Tengerparti fürdőzés vagy jöjjön velünk: Sibenik és a Krka Nemzeti Park (230 km)Reggelinket elfogyasztva egész nap pihenhet a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Šibenik UNESCO által is védett világörökségi óvárosával ismerkedünk. Sétálunk a hamisítatlan tengermelléki hangulatot tükröző óvárosában, ahol láthatjuk a magyar múltat is idéző ferences kolostort, a gyönyörű reneszánsz városházát és a Szt. Jakab dómot. Szabadidő a belvárosban, majd továbbutazunk a közeli Krka Nemzeti Parkhoz. Skradinból hajóval érkezünk a vízesésekhez, amely minden Dalmáciába látogató turista számára kötelező látványosság, felejthetetlen élmény. A nemzeti park terültén kellemes vegetációban sétálunk a szebbnél-szebb vízesés formálta képződmények között. Érdemes törölközőt is hozni magunkkal, hogy megmártózhassunk a vízesés alatti tóban. Este a szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap:
Tengerparti fürdőzés vagy jöjjön velünk: Klissza vára és Trogír (60 km)Reggelinket elfogyasztva egész nap pihenhet a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: utunk az egykori horvát fejedelmi székhelyre, Klisszára vezet. Az egykoron Zrínyi család kezén is lévő hármas falrendszerrel körülvett várat tekintjük meg (Klissza várában született Szent Margit, valamint IV. Béla a tatárjárás idején ide menekült). A délutáni órákban a minden oldalról tenger által ölelt Trogir óvárosa vár bennünket. Főterére hidakon és szűk utcácskákon jutunk el, a XIII. századbeli Szent Lőrinc dóm Dalmácia egyik legszebb román stílusú műemlék székesegyháza, a lenyűgöző pálmafás sétányon pedig örömmel „korzózik” minden turista. Szabadidő a városban, majd szálláshelyünkre térünk vissza.

5. nap:
Tengerparti fürdőzés vagy jöjjön velünk: Katamaránnal Hvar-szigetére és Split városnézés (60 km)Reggelinket elfogyasztva egész nap pihenhet a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Splitből katamaránnal utazunk Hvar szigetére. A VII. században emelt városfallal védett Hvar városa emlékezetes sétát ígér! Délelőtt megtekintjük a város főbb nevezetességeit, sétánkat Dalmácia legnagyobb terének bebarangolásával kezdjük: Szent István katedrális, Velencei-gótikus paloták, lakóházak, Szent Márk templom valamint a Benedek-rendi kolostor, ahol szigorúan őrzik az agave-csipke készítésének fortélyát az itt élő apácák. Ez a legkeresettebb és legdrágább suvenir, melyet akár meg is vásárolhatunk! Sétálunk a mindig nyüzsgő kikötőben, megcsodálhatjuk a XIII. században épült Loggiát és óratornyot is. Hvar szigeti tartózkodásunk során megtekintjük az i.e. IV. századból származó színházat is, majd ebéd keretében (fakultatív) ízelítőt kaphatunk a helyi specialitásokból. Hvar erődjéhez felkapaszkodva csodálatos kilátás nyílik a városra és a kéklő tengerre. Szabadidőben válogasson a roskadozó tengerparti árusok bőséges kínálatában, vagy üljön be egy jegeskávéra valamely étterem teraszára, ahonnan gyönyörködhet e régi város friss lendületességében! A délutáni órákban búcsúzunk a szigettől és katamaránnal térünk vissza Splitbe, Dalmácia második legnagyobb városába. Történelmi jelentőségét Diocletianus császárnak köszönheti, majd a Velencei Köztársaságnak, ahová majd 400 évig tartozott. A város fő nevezetessége Diocletianus palotája, benne Szent Dujmó templomával, a császári mauzóleummal. Sétálunk a macskaköves ódon utcáin, melyet követően árnyékos helyen megpihenünk egy csésze kávé mellé és élvezzük a nagyváros hangulatát. Szálláshelyünkre térünk vissza.

6. nap:
Tengerparti fürdőzés vagy jöjjön velünk: Dalmácia legszebb városába: Dubrovnikba (390 km)Reggelinket elfogyasztva egész nap pihenhet a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: korán indulunk, a mai napot Dubrovnik felfedezésére szánjuk! Dubrovnik középkort idéző óvárosával helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk, mely városrész a világörökség része. A legfontosabb látnivalók között ott a gótikus városháza, a városvédő Szent Balázs temploma, a főúri palotákkal szegélyezett főutca (Stradun), valamint a ferencesek és a dominikánusok nagyszabású kolostorai. A Dubrovnikot körülölelő közel két kilométer hosszú és néhol 25 méter magas városfal a reneszánsz védelmi építészet remekműve. Európában ezek a falak maradtak fenn legépebb állapotban! Dubrovnik valójában műemlék város, de élete mégis tele van pezsgéssel. Délutáni sétánk során megérezhetjük a valódi mediterrán hangulatot: fagylaltozók, szűk sikátorok, kisvendéglők, utcai árusok csalogatnak. Az esti órákban térünk vissza szálláshelyünkre.

7. nap:
Tengerparti fürdőzés, pihenés a homokos tengerparton.Kényelmesen megreggelizve élvezze a finom dalmát tengerpart nyújtotta élményeket, kedvére fürödhet a tenger kellemes hullámaiban.

8. nap:
Trogir – Karlovac – Budapest – Szeged (800 km)Reggelit követően hazafelé indulunk. Útközben kitérőt teszünk a Dinári-hegység lábánál elterülő Karlovacban (Károlyváros). Az egykoron török támadásoknak ellenálló várak megmaradt sáncai mai meghatározó képe a belvárosnak. A vár körüli 2,5 km hosszú sétány Európában is egyedülálló, legszebb része a Nagy Promenád. Hazafelé indulunk, érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak