Mediterrán szilveszter az isztriai félszigeten

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223032
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:városnézés

Ország: Horvátország
Város: Pula, Rovinj

Szállás / program részletes leírása



Pula és Rovinj. Opatija és Rijeka.4 nap/3 éjszaka

1. nap:
Szeged – Budapest – Zágráb - Isztria (580 km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás a Budapest–Nagykanizsa–Letenye–Zágráb–Karlovac útvonalon az Isztriai-félszigetre. Útközben látogatást teszünk a horvát fővárosban. Zágráb lakóinak lelkét a tengerparti napsütés formálja, még akkor is, ha éppen tél van és esik a hó. Könnyű itt jól érezni magunkat, a belváros – kis túlzással – egy nagy kávéházi teraszhoz hasonlítható. Induljunk el egy történelmi városnéző sétára: megtekintjük a székesegyházat, Jelasics tér, Kőkapu és a mindig hangulatos Tkalciceva utca (lehetőség függvényében felvonóval jutunk fel (felvonójegy!) Városnézésünket a Lotrscac toronynál zárjuk, ahonnan vetünk egy pillantást a városra. Utunkat folytatva az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre A szállás elfoglalását követően vacsorával várnak bennünket. Vacsoránkat elfogyasztva sétálunk a tengerparton, élvezzük a tenger sós levegőjét.

2. nap:
A félsziget déli csücske: Pula. Rovinj és Porec (190 km) Reggelit követően kirándulásra indulunk a félsziget déli csücske felé. Utazásunk első állomása Pula, ahol római emlékekkel ismerkedünk: amfiteátrum, római fórum, Augustus temploma, Sergius diadalíve. Továbbutazunk a közeli Rovinjba, melynek festői óvárosa megragadja a látogatót. Felkapaszkodva az óvárosba találjuk a Szent Eufémia templomot, mely az Isztria legnagyobb barokk temploma, tornya a velencei Campanile mintájára épült. A félszigeten elhelyezkedő óváros belső öblében gyönyörködhetünk a régi kikötőben ringatózó színes kis halászhajók látványában. Porec felé folytatjuk utunkat. A tengerbe nyúló kis félsziget az egyik leglátogatottabb üdülőhely nyáron. Láthatjuk hangulatos óvárosát, az UNESCO Világörökség részét képező Szent Eufrásziusz bazilikát, a várostornyot, a kerek tornyot. Sétálunk hangulatos tengerparti promenádján, élvezzük kikötői hangulatát. Visszatérünk szálláshelyünkre, ahol felfrissülünk, megpihenünk és készülődünk a szilveszter estére. Vacsoránkat klasszikus formában a szállodában fogyasztjuk el, így ünnepi öltözet nem szükséges. A vacsorát követően belevetjük magunkat a belváros utcabáli hangulatába, ahol a főtéren és környékén élőzenés koncertek és ünnepi hangulat vár bennünket! Jókedvvel, vidám hangulatban perdülünk táncra majd éjfélkor a tűzijáték alatt búcsúztatjuk az Óévet, köszöntjük az Újévet!! Miután a szállodánk a belváros közelében van, mindenki kedvére ünnepelhet, vagy könnyed sétával térhet vissza nyugovóra.

3. nap:
KRK-sziget (260 km) Az újév első napján a kései reggelit követően a Kvarner-öböl legnagyobb szigetére, a KRK szigetre indulunk. Felkeressük a festői öböl partján fekvő Punatot, kishajóval átmegyünk Kosljun szigetére (hajójegy) a ferences kolostorhoz. Sétálunk a sziklára épült városka: Vrbnik zegzugos utcácskáiban, itt megkóstolhatjuk az Isztria legjobb borát, a Vrbnicka Zlahtinát is. Végül KRK-sziget központjával, KRK várossal ismerkedünk. Középkori városfalai, citadellája, katedrálisa megőrizték a régi idők hangulatát. Estére visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora.

4. nap:
Opatija-Rijeka-Budapest–Szeged (580 km) Reggelinket elfogyasztva a „boldog békeidők” szépséges Abbáziájával (ma: Opatija) ismerkedünk. A város már a XIX. században a monarchia legjelentősebb üdülőhelye volt, máig megőrizte a monarchia hangulatát. Kellemes klímája, gyönyörű fekvése miatt egész évben kedvelt üdülőhely. Sétálunk promenádján, betérünk egy finom kávéra, fagylaltra a promenádon található Hotel Millennium cukrászdájába. A monarchia legjelentősebb kikötőjébe, Fiuméba utazunk tovább, a mai Rijekába melynek belvárosa máig megőrizte kellemes hangulatát. Sétálunk a csendes város nevezetességei között: XVII. századi barokk városkapu, városháza, Kormányzósági palotát, színház épülete és a vásárcsarnok. Élvezzük az ország legnagyobb tengeri kikötőjének hangulatát, a búcsú utolsó pillanatait. Távolodva a várostól, a Fiume felett magasodó Trsat középkori vára mellett utazunk hazafelé a Zágráb–Karlovac–Letenye útvonalon. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd utunkat folytatjuk Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető

Külön fizetendő:
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak