A Plitvicei Nemzeti Park varázsa

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228073
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Horvátország
Város: Plitvice, Slunj, Zagrab

Szállás / program részletes leírása



Trakostyán vára és Slunj, Zágráb és Varasd történelmi belvárosa3 nap / 2 éjszaka

1. nap:
Szeged–Kecskemét–Budapest–Trakostyán vára és Slunj (480 km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás a Budapest–Nagykanizsa–Letenye útvonalon. A határátlépés után a történelmi Muraköz tájain haladunk tovább, majd megállunk a vadregényes Trakostyán várkastélyánál. A XIII. században épült várban lakott Hunyadi Mátyás királyunk is, majd a Draskovich család birtokolta egészen 1944-ig. Ők a romantika jegyében átalakították a várat és díszes gondozott parkot emeltek köréje, mely lenyűgözi a látogatót. A Délvidéken ez a kastély őrizte meg a legjobban a főnemesi birtok szellemét. Ezt követően Slunjba utazunk. A négy folyó találkozásánál fekvő vízesések városába. Gyönyörű fekvésénél fogva több mint népszerű kirándulóhely – Slunj ugyanis a Sluncica folyócska és a helyenként szinte vadregényes Korana folyó torkolatánál épült. A városka gazdag történelmi emléktárral büszkélkedhet, melynek fontos része a helység XIV. századi várroma. A legfontosabb látnivalót mégis a számos kis vízesésre épült réges-régi vízimalmok kínálják, melyek korhűen helyreállított, mesekönyvek oldalaira emlékeztető együttesét a Rastoke városrészben csodálhatjuk meg. A faépítmények némelyike 300 évesnél is régebbi, körülöttük pedig gondosan ápolt kertek és vízimalmok húzódnak. Az egyik malom még ma is működik, meg lehet nézni, hogyan őrli a lisztet. Ha kedvünk támad, vehetünk is belőle. Késő délután érkezünk a Plitvicei Nemzeti Park környékére, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.

2. nap:
A Plitvicei Nemzeti Park Reggelinket elfogyasztva Európa egyik legszebb természeti látványosságát fedezzük fel egy egész napon át, mely völgyben terül el, erdős hegyek veszik körül. Területén több védett állatfaj él. A tórendszert két folyó táplálja: a Bijela Rijeka és a Crna Rijeka, ezek vize itt-ott tóvá duzzad. A víz színe a türkiztől a smaragdzöldig terjed – a tavak közötti számottevő szintkülönbség folytán a természet csodálatos vízeséseket hozott létre a tóvidéken, ami – túlzás nélkül mondhatjuk - valósággal ámulatba ejti a szemlélőt... A közös programot követően szabadidejében egyénileg fedezheti fel a nemzeti park rejtett szépségeit, a még nem látott rejtelmeit. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap:
Zágráb–Varasd-Budapest–Szeged (480 km) Reggelit követően hazafelé indulunk. A Dinári-hegység lábánál elterülő Karlovac (Károlyváros) mellett elhaladva mai napunk első állomása Zágráb történelmi városrészei: Felsőváros, Alsóváros és a Káptalandomb – mely a zágrábi érsekség központja – legfőbb látnivalója a Zágrábi Katedrális. Alapítását I. László magyar királynak köszönheti. Itt található a Habsburg-ellenes összeesküvés miatt 1671-ben lefejezett Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc, valamint az 1848-as időkből ismert Jellasics bán síremléke is. Zágrábban felkeressük a horvát bánok egykori palotáját és Petőfi Sándor emlékhelyét is. A zágrábi Medvevárban élt rövid ideig a mandulafák virágzását megéneklő püspök-költő Janus Pannonius. Városnézésünket követően a Dráva parti Varasd szépen gondozott, barokk óvárosába utazunk. Az Óváros körül ma is láthatók az egykori városfalak maradványai. Tornyaiból mára kettő maradt meg. Sétálunk hangulatos utcáin, megtekintjük főterén a barokk városházát, székesegyházát, Nemzeti Színházát. Letenye határátkelőn keresztül Budapestre az esti órákban érkezünk, majd utunkat folytatjuk Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 455 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak