A varázslatos Dalmácia és Hercegovina

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 81338
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Bosznia-Hercegovina, Horvátország
Város: Dubrovnik, Makarska, Mostar, Omis, Plitvice, Primosten, Sibenik, Split, Trogir, Zadar

Szállás / program részletes leírása



Olyan helyekre csábítjuk Önöket,amit egyszer az életben látni kell: világörökségi óvárosok (Dubrovnik, Zadar, Trogir, Split), lenyűgöző dél-adriai szigetvilág (Korcula, Peljasac), és a méltán híres Mostar-i öreg-híd egyaránt ámulatba ejtik az utazót.

 

Program

1. nap: PLITVICE NEMZETI PARK
Korai indulást követően felkeressük az Unesco világörökségi Plitvicei tóvidéket; sétával és kishajóval csodálhatjuk a természet remekműveit: türkisz színű tavak, számtalan vízesés, különleges vízinövényzet lenyűgözi a túristákat.
Szállás Biograd mellett (2 éj)

2. nap: ZADAR- KRKA N. P. - SIBENIK
A velencei alapítású félszigetre épült Zadaróvárosban megtekintjük: IX. sz-i Sz.
Donat templomot velencei stílusú harangtoronnyal, római fórum, „szégyen oszlopa". Dalmácia legszebb természeti különlegessége a Krka Nemzeti Par, amely a gerincét képező Konyosz-folyóról kapta nevét. A csúcslátványt nyújtó Skradinski Buk vízesésrendszerben gyönyörködhetünk fahidakon sétálgatva. Sibenik- Észak-Dalmácia legszebb fekvésű öbölparti óvárosához: Szt. Jakab reneszánsz világörökségű katedrális; zegzugos óvárosi utcák, lépcsők, terek.

3. nap: PRIMOSTEN-TROGIR-SPLIT
Közép-Dalmácia tengerparti panorámaútján érjük el Primosten-t, séta a mélyen tengerbe
nyúló szigetre épült hangulatos városkában. Utazásunk egyik fénypontja a szigetre épült várfallal, bástyákkal körülvett középkori Trogir: séta az Unseco-védett hamisítatlan történelmi városban (katedrális, erőd, velencei loggia, városzlopok). Split városa kétezer éves múltra tekint vissza: az óvárost Diocletianus császár palotája uralja, a későbbi falak épületei is ebből a gigantikus méretű ókori palotából eredeztethetők. Tovább utazunk délre, szállás az Adria-parti Podgora-ban (3 éj).

4. nap: PELJASAC - DUBROVNIK
De kirándulást teszünk a tengerbe mélyen benyúló Peljesac-félszigetre, óvárosi és kikötői séta az elbűvölő Ston városkában. Dubrovnik -az egész mediterrán térség egyik műemlékekben leggazdagabb városa, Dél-Dalmácia ékszerdoboza: falakkal
körülvett tengeri óváros, templomok, paloták, fenséges panoráma az erőd bástyáiról; mindez felülmúlhatatlan látvány!

5. nap: MOSTAR-MEDJUGORJE
Hercegovinai barangolásunkat a Neretva-folyó festői völgyén vezet felfele: Mostar-ban megtekintjük a világhírű ősi hidat a türkizkék Neretva felett, a csúcsos menetek és templomok látványa, a keleties óvárosi hangulat örökké emlékünkben marad. Medjugorje híres hatalmas zarándokhely vadregényes hegyvidéken, a Szűzanya  jelenéseinek egyik leghíresebb színhelye, bazilika megtekintése. 

6. nap: MAKARSAK - OMIS ÉS CETINA-VÖLGY
Kellemes reggeli séta a Riterses Biolovo-hegy lábánál fekvő Makarska ódon kikötőjében, csodás tengeri és hegyi panorámával. Ismerkedés a sziklás hegyormok és tenger fölé beékelt festői fekvésű színvonalas (templom, a különös zöldes színeiről is nevezetes Cetina-folyótorkolat).  Innen vezet utunk a vadregényes Cetina-folyó völgyében: rövid túralehetőség, pihenés
egy régi vízimalomnál. Déli órákban indulás haza, érkezés Budapestre a késő esti órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- félpanziós ellátás (erősen ajánlott) !
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépődíjak

 
Töltődik a foglalási lap






© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak