Horvátország, Biograd: Pihenés Dalmáciában Kötetlen Napi Kirándulásokkal, autóbusszal

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 217003
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:panzió
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:nyaralás

Ország: Horvátország
Város: Biograd

Szállás / program részletes leírása



Program:



1. nap
Plitvicei Tavak, Plitvicei Nemzeti Park (kb. 700 km)

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Székesfehérvár – Siófok – Letenye – Zagráb – Karlovac útvonalon érjük el UNESCO által a természeti vilagörökségek rangos sorában jegyzett Plitvicei –tóvidéket, ahol a vadregényes tórendszert fahidakon, ösvényeken járhatjuk be.

Ezt követően a tengerpartra, Zadar vonzáskörzetébe vezet utunk, Biograd Na Moru városkába.

Szállás a Gáspár Panzióban: a szobákban légkondicionáló, televízió, fürdőszoba áll a vendégek rendelkezésére. (4 éj)



2. nap
Fakultatív Program: Zadar, az egykori Dalmát főváros (kb. 60 km)

Délelőtt szabadprogram (időjárástól függően strandolás vagy séta a városban, a tengerparton). A strand a szállástól kb. 300 m-re található (kavicsos part, fürdőcipő használata ajánlott!)

Fakultatív program lehetőség (25 EUR/fő): délután városnézés Zadarban. Az egykori Zara, más adriai varosokhoz hasonlóan, számos magyar vonatkozású emléket rejt. Az antik romok mellet misztikus középkori templomaival, szentjeivel és azok relikviáival is megismerkedhetünk: a Római kori fórum, a Szent Mihály es a Szent Donát templom, a Szűz Mária Bencés rendi templom, a Szent Anasztázia Székesegyház mind részét képezik a város középkori hangulatképének. A város tengerparti sétánya, az óvárosi szűk utcák, a hangulatos kávézók, éttermek remek időtöltést kínálnak az ide látogatóknak.

A kora esti órákban visszautazás Biográdba. Szállás és vacsora a Gáspár Panzióban.



3. nap
Fakultatív Program: Sibenik és Krka vízesés (kb. 150 km)

Reggeli után szabadprogram.

Fakultatív program lehetőség (45 EUR/fő): Városnézés Sibenikben, majd túra a Krka-vízesésnél. Indulás a reggeli órákban Sibenik városa. A város harmonikus egységben kínálja a régmúlt emlékeit es természeti környezetének minden szépségét. Városnézés során megtekintjük a híres Szent Jakab székesegyházat, mely Horvátország legteljesebb reneszánsz kori építménye.

Következő állomásunk a Krka folyó, melynek vízesése egy ötlépcsős zuhatag, ahol a lenyűgöző látványt egy felüdítő fürdőzéssel is összekapcsolhatjuk. A késő délutáni órákban visszautazás Biogradba. Szállás és vacsora a Gáspár Panzióban.



4. nap
Fakultatív Program: Trogir – Split (kb. 250 km)

Reggeli után szabadprogram.

Fakultatív program lehetőség (35 EUR/fő): Dalmácia ékkövei – kirándulás Splitbe és Trogirba. Indulás a reggeli órákban Trogirba. Útközben egy rövid megállás a hullámokban fürdő Primostennél – fotózási lehetőség. Délelőtt városnézés Trogirban, ahol a város teljes szépségében tárul vendégeink elé. Egy apró hídon, majd a városkapun át a középkori főtérre jutunk, hol a municípium kapuja előtt hajdanán alabárdosok strázsáltak. A program után továbbutazás Splitbe, a Világörökség részévé nyilvánított városba, ahol megcsodáljuk Diocletianus Császár palotáját és sétálunk a varázslatos tengerparti sétányon. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.



5. nap
Fürdőzés az Adrián, Hazaindulás (kb. 700 km) mint az első napnál

Reggeli után még lehetőség nyílik, hogy megmártózzunk az Adria mélykék vízében, vagy sétáljunk a városban. Kora délután hazaindulás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Minimum létszám 18 fő!





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- félpanzió.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak