Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 77166
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Bosznia-Hercegovina, Horvátország
Város: Dubrovnik, Mostar, Neum, Plitvice, Szarajevó, Zadar

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!
Plusz előnyök: 
- ingyenes vidéki transzfer 11 városból
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
- garantált, ingyenes ülőhely-választás​, szabad helyek függvényében

 

Program

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, MISKOLC) – BUDAPEST – PÉCS – UDVAR – SZARAJEVÓ

Reggeli indulás után Udvarnál határátlépés, utazás Horvátországon keresztül Boszniába. A fővárosba, Szarajevóba érkezés a késő délutáni órákban. Séta, városnézés: török műemléképü­letek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros, és látjuk Gavrilo Princip merényletének helyszínét is. Különleges látvány, ahogy sétánk során az iszlám szukokat, mecseteket monarchia-korabeli épü­letek és egy katolikus katedrális váltja. Ez is mutatja a város sok­színűségét. Szállás, vacsora Szarajevóban, **** szállodában.

2. NAP: SZARAJEVÓ – MOSTAR – TENGERPART

Reggeli után utazunk Mostarba. Séta az óvárosban, megcsodál­hatjuk az újjáépített hidat, melynek felépítésében magyar mér­nökök is segédkeztek. Ez is az UNESCO Világörökségek Listáján szereplő látványosság. A híd körül ajándéktárgy-árusítók sorát láthatjuk. Városnézésünk után továbbutazunk Neumba, a ten­gerparti városba, ahol szállás közvetlenül a tengerpartnál **** szállodában (4 éj). Várhatóan a kora délutáni órákban fog­laljuk el szállásunkat, melyet követően lesz fürdési lehetőség az Adriai-tengerben.

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés a tengerparton.

4. NAP: DUBROVNIK

Reggeli után fakultatív programlehetőség, mely során beme­gyünk az egyik legszebb horvát városba, Dubrovnikba. A város régen Raguza néven az Adriai-tenger fontos kereskedelmi kikötője volt. A város ma a világörökség része. Gyalogos séta, városnézés: főutca, Ferences kolostor, Domonkos-templom és kolostor, hangulatos kikötő, katedrális és a Sponza palota. Közös nézelődés után szabadidő. Akinek kedve van, körbesétálhat a várfalon és gyönyörködhet a csillámló tenger lát-ványában, de arra is van lehetőség, hogy egy étteremben megismerkedjünk a kitűnő helyi konyhával, vagy egy kávézó teraszán üldögélve figyeljük a város forgatagát. Délután visszaindulás a szállásra. Fakultatív Dubrovnik kirándulás (2 belépővel, helyi idegenvezetővel): 35 € (garantált indulás, jelent­kezés a helyszínen). Aki nem jön Dubrovnikba, egész nap fürödhet, pihenhet a szálloda környékén.

5. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS

Reggeli után, jó időjárási körülmények és megfelelő jelentkező esetén, fakultatív hajókirándulás, mely során láthatjuk a kör­nyező szigeteket is. Aki nem akar jönni a kirándulásra, azok­nak egész nap, a többieknek délután szabadprogram, fürdőzés.Fakultatív hajókirándulás: kb. 30 € (előjelentkezés kötelező, fizetés a helyszínen).

6. NAP: DALMÁCIA – ZADAR

Reggelit követően északnak indulunk. Gyalogos városnézésre megállunk egy újabb gyönyörű horvát városban, Zadarban. A városkapun ma is díszeleg a velencei szárnyas oroszlán utalva arra, hogy a Velencei Köztársaság is uralta a területet és fejlesz­tette a várost. A hangulatos Kalelarga főutca megannyi kávé­zónak és üzletnek ad otthont. Mindenki csodálatát elnyeri a Szt. Donát-körtemplom és a szintén román alapokra épült Szt. Anasztázia-katedrális, mely Dalmácia legnagyobb katedrá­lisa. Sétánk után folytatjuk utunkat szálláshelyünkre, a ***-os hotel a Plitvicei-tavak közelében lesz.

7. NAP: PLITVICEI-TAVAK – BUDAPEST

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz megyünk. A tórendszert, melyet 16, többnyire összefüggő tó alkotja, a szintkülönbségek miatt megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalo­gosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Nézelődésünk során pal­lókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő vagy nem csúszós edzőcipő szükséges a kiránduláson. Lesz olyan alkalom is, ami­kor kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Többórás nézelődé­sünk után indulunk haza. Esti órákban hazaérkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 

Program változás jogát fenntartják!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza
- Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
- Félpanziós ellátást
- Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
- Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
- Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
- Magyar nyelvű idegenvezetést
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza: 
- foglalási díj
- balesett, betegség és poggyász biztosítás

Helyben fizetendő:
- fakultatív programok
- belépők.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak