Horvátország, Motovun: Mininyaralás Horvátországban Gasztroélményekkel Fűszerezve 2*

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 278126
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:2*
Indulás:Budapest
Utazás:egyénileg
Típus:nyaralás

Ország: Horvátország
Város: Motovun

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest - Rijeka - Kraljevica
Találkozó Népligetben, a Hell Miksa sétánynál Elnök utcával szemben 05:45-kor. Indulás 06:00 órakor. Kora délután érkezünk meg az első állomásunkra, a Rijekától mindössze 2 km-re lévő Trsat várába. 13. században a Frangepánok által épített vár a Recsina kanyarulata feletti 138 méter magas dombon áll. A vár délnyugati sarkában áll a vár legrégibb részének tartott Frangepán-torony, Ez ma is a vár legerősebb és legmagasabb tornya, csodás innen a kilátás a Kvarner-öbölre. A vár megtekintése után tovább utazás az egyik, magyarok által legkedveltebb üdülőterületére, a Kvarner-öbölbe, mely a mai napig elvarázsolja az ide érkező turistákat. Érkezés után a szállás elfoglalása Kraljevicában, 2*-os hotelben. Vacsora.


2. nap: Kraljevica vagy fakultatív kirándulás - Az autentikus Isztira - Motovun, Buzet, Kotli, Hum
Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás a sziget belsejébe. Horvátország leghosszabb alagútján, az Ucka alagúton át jutunk a sziget belsejébe.
A kirándulás során számos apró várost látogatunk meg, ahol a szigetre oly jellemző hegyi falvak arculatát ismerhetjük meg. Első állomásunk egy apró falucska, Hum, ahol mindössze 20 állandó lakos él. Itt megkóstolhatjuk a fagyöngyből készült hamisítatlan házi pálinkát, a biskat. A városkába érve olyan érzésünk lehet, mintha besétálnánk egy középkori film díszletei közé. A város felé kanyarogva az ősi horvát glagolita írással díszített emlékműveket figyelhetünk meg.
A városkától pár percre ismét újabb kalandok várnak. Buzetbe érkezünk, ahol utunk először felkeresünk egy pálinkát és lekvárt készítő üzemet, ahol kóstolót is kapunk amellett, hogy bemutatják nekünk az előállítási folyamatokat.  A családi vállalkozás mottója: Kézzel szedve, szeretettel készítve. Nem csoda, ha lekvárjaik minősége nagymamáink által készített lekvárok ízeit hordozzák. Az itt előállított termékek a legkülönfélébb gyümölcsökből és gyógynövényekből készülnek, mint pl. gyermekláncfű, szeder, málna, áfonya, füge, szilva, som, és 3 évig érlelik, kezelik őket, hogy az elvárt minőséget elérjék. Készül itt különleges gin, gyógynövény-likőr, almapálinka, mely egyedülálló a piacon, és még sok egyéb finomság. (Fakultatív) A kóstoló során hidegtálról csemegézhetünk sonkát, sajtot, szárított paradicsomot, olajbogyót, olíva olajat, és hasonló helyi finomságokat amellett, hogy 3 féle likőrt é pálinkát kóstolhatunk, majd a bárban még korlátlanul kóstolgathatjuk a helyben előállított, sokszor díjnyertes italokat.
Miután a kóstolón kellemesen elpilledtünk, ébresztőt fújunk, és felsétálunk Buzet óvárosába, a szarvasgomba városába. A földalatti gomba mennyei aromája már évek óta vonzza a látogatókat. A fehér és fekete szarvasgomba, amely a Buzet környéki erdőkben terem, a gasztronómia csúcsához tartozó ínyencség. Minden év szeptemberének második hétvégéjén lucullusi szarvasgomba lakomát csapnak a Fontana-téren. Ezzel veszik kezdetét a szarvasgomba övezetben megrendezésre kerülő Szarvasgomba napok. Ezt a területet bor- és olíva-utak is keresztezik, így a különféle legfinomabb olívaolajak és borok között is válogathatunk, kóstolhatunk, vásárolhatunk a városban.

Ezután utunk utolsó állomása következik. Motovun, kirándulásunk során a legnagyobb település. Helyileg a félsziget kellős közepén, a Mirna folyó völgyében, egy kis domb tetején fekszik. Először lépcsőkön, majd a lekoptatott köveken kell felmásznunk a városba kedves színes házacskákkal körülvéve. Az egész város gyakorlatilag érintetlenül maradt meg. Látnivalók a városban: Szent István (Crkva sv. Stjepana) templom a harangtoronnyal, a XI-XII. sz-ból származó várfalak, a XIII.sz-i Városi Palota, a városkapuk… A várfalon sétálgatva gyönyörködhetünk a környező táj látványában.
Nos, ennyi elég is volt mára! Indulás vissza a szállásra. Szállás, Vacsora.

3. nap: Kraljevica vagy fakultatív kirándulás a Krk-szigetre
Reggeli. A mai nap a pihenésé. Kikapcsolódás a tengerparton, vagy lehetőség van részt venni egy fakultatív kiránduláson a Krk-szigetre.  Autóbuszunkkal a Krk-hídon át érkezünk a szigetre, majd meglátogatjuk Vrbnik városkát, mely a tengerparton, dombok között helyezkedik el, kedves óvárossal, ahol egyébként a világ egyik legkeskenyebb, szinte vállszélességű utcája is található. Csodás fotók készülhetnek a régi házak tövében, a meredek, kifényesedett kövezetű utcácskákban. A séta után megkóstolhatjuk a helyi nevezetes Zlachtina bort egy borozóban, vagy kipróbálhatjuk a finom horvát sörök valamelyikét.
Ezután elindulunk visszafelé, és útközben megállunk a sziget fővárosában, Krk-ben. Az óváros sikátoraiban autentikus házak várnak bennünket, a parton elfogyaszthatjuk délutáni kávénkat, vagy egy finom horvát sört. A városi strandok valamelyikén még fürödhetünk is. Visszaindulás a szállásra a késő délutáni órákban. Szállás, vacsora.

4. nap: Kraljevica - Opatija - Budapest
Reggeli után autóbuszunkkal Rijekán át érkezünk az Osztrák-Magyar Monarchia felsőbb köreinek egyik legkedveltebb üdülőhelyére, Opatijába. Még Ferenc József is itt töltötte a téli hónapokat (nem a bécsi Schönbrunnban). Ennek köszönhetően az egész várost a fényűző, szecessziós stílusú paloták jellemzik.
Abbázia (mai nevén Opatija) egyik legemblematikusabb jelképe a százéves sétány, a lungomare, melyet 1885-ben kezdték építeni, amikor a települést klimatikus gyógyhellyé nyilvánították. 
A Hollywood-i Híresek utcájára hajazva, Abbázia híres promenádján is márványcsillagokat helyeztek el, amelyekkel a Horvátországot a sport, művészeti és egyéb területeken népszerűsítő hírességek előtt tisztelegnek. Kötelező látványosságai között találjuk a valószínűleg 1420-ban épült Szt. Jakab-templomot. Ez az apátság (opatija) lett később a település névadója. Érdekes még pl. az Imperial szállóval átellenben elhelyezkedő gyönyörű abbáziai parkban, a Szt. Jakab-templom tövében lévő Helios és Selena szökőkút, amely a Napot és a Holdat a mitológiai testvérpár alakjában ábrázolja.
Az Angyali üdvözlet-templom Abbázia legszebb látképei közé tartozik. Szépséges külsejével és lenyűgöző megjelenésével Abbázia ékköve és teszi teljes várossá.
A Villa Jeanette oldalán tábla hirdeti, hogy Móra Ferenc ott írta az Ének a búzamezőkről című regényét. Ebben - az akkor még közvetlenül a tengerparton álló - villában üdült Gustav Mahler osztrák zeneszerző is.
A magyar vonatkozású Amerikai kertben tengerre nyíló kilátás és botanikus kert várja a látogatókat. Az Amerikai kertet a gazdag magyar vállalkozó, Kurucz Mihály építette feleségének az 1900-as évek elején. Hazaindulás a délutáni órákban. (15-16 óra között)
Érkezés a késő esti órákban.

 

 

Utazás: Autóbusszal

Szállás: Hotel 2* kétágyas, egyszerű berendezésű, tengerre néző, fürdőszobás superior szobákban, ahol hűtőszekrény, légkondicionálás, TV áll rendelkezésre. Kérhető standard szoba, mely egyszerű berendezésű, fürdőszobás egység.
Egyéb szolgáltatások: Szauna, grill-taverna, kávézó, minimarket, ajándéküzlet, asztalitenisz, légkondicionált étterem.

Ellátás: büfé jellegű félpanzió (reggeli és vacsora)

Az alapár tartalmazza: az utazást autóbusszal, szállást 2*-os hotelben a választott szobában, félpanziót, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: az üdülőhelyi díjat, az esetleges felárakat, a belépők árát és a biztosítást, valamint az 1 500 Ft/fő regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Pénzügy:

Üdülőhelyi díj: 2 100 Ft/fő/3 éj (változhat).

Fakultatív kirándulás az autentikus Isztriára: 7 000 Ft/fő, részvétel a pálinkakóstolón 150 HRK/fő, Krk-szigetre: 5 000 Ft/fő, részvétel a borkóstolón 100 HRK/fő.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.       

Minimum létszám: 40 fő

Felszállási lehetőségek:

  • Budapest, Népliget - Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).
  • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)
  • M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)
  • M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (55 perc)
  • M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)
  • M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (80 perc)
  • M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (100 perc)
  • M7-es autópálya, Balatonkeresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (120 perc)
  • M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (140 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

  • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
  • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.



Fekvése: Hotel 2* kétágyas, egyszerű berendezésű, tengerre néző, fürdőszobás superior szobákban, ahol hűtőszekrény, légkondicionálás, TV áll rendelkezésre. Kérhető standard szoba, mely egyszerű berendezésű, fürdőszobás egység.

Egyéb szolgáltatások: Szauna, grill-taverna, kávézó, minimarket, ajándéküzlet, asztalitenisz, légkondicionált étterem.

Szolgáltatások: étterem,kávézó,minimarket,grillezőhely,üzletek,légkondicionáló,hűtő/minihűtő,műholdas tv

Sport és szórakozás: asztalitenisz,szauna


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:- szállás,
- félpanzió.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- árfolyam pótdíj
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak