Ablak a Világra - Utazási magazin


Biograd és Primošten Európa 12 legszebbje között


Kapcsolódó cikkekBiograd és Primošten Európa 12 legszebbje között

Biograd a városok, Primošten pedig a települések kategóriájában – mindkettő ismert dalmáciai üdülőhely – került be az Európa 2007. Aranyvirága elnevezésű verseny 12 legjobbja közé az arany, ezüst, és bronz érméért folyó küzdelemben.

Ezen szép elismerést a brüsszeli székhelyű „Európai Szövetség a Virágokért és a Tájért” ítéli oda. A fenti két horvát üdülőhely sikere annál is inkább figyelemreméltó, mivel a nem kevesebb, mint 27.000 benevezett helyiség közül csupán 5600 jutott tovább.

Az említett európai szervezet küldöttsége nemrégiben Biogradban és Primoštenben tett látogatást követően elismerését fejezte ki a látottakkal kapcsolatban. Noha a 12 legjobb közé történt bejutás már magában is igen szép eredmény, az ideérkező turistáknak extra visszaigazolásként is szolgálhat abban a tekintetben, hogy az ilyen pompázatos településekre érdemes ellátogatni.

Az eredményhirdetéssel egybekötött záróünnepség minden évben más-más helyszínen kerül megrendezésre, 2008. szeptember 17.-21. között Horvátország, ezen belül pedig Split lesz a házigazda.


Forrás:   © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak