Horvátország, Opatija: Adventi Forgatag - Opatija, Rijeka és Zágráb, Horvátország 3*

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 364262
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:egyénileg
Típus:nyaralás

Ország: Horvátország
Város: Opatija

Szállás / program részletes leírása



1.nap:
Találkozás reggel 06:15 órakor a Népliget - Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Indulás Budapestről 06:30-kor. Folyamatos utazás Horvátországba, melyet 3-4 óránként megszakítunk pihenőkkel. 

A kora délutáni órákban érkezünk Rijekába. Először elfoglaljuk szállásunkat, majd rövid sétát teszünk a városban, megtekintve a nevezetességek egy részét. Ezután fakultatív kirándulás keretében elindulunk a város felett őrt álló Trsat várába, melynek szinte minden centimétere fénybe öltözik, összesen 15 km hosszúságú fényfüzér alól láthatjuk az adventi hangulatba öltözött várost, melynek minden szegletében világítanak a karácsonyi fények, majd 500 ezer csillogó lámpácskával. A csillogó vár megtekintése után visszatérünk szállásunkra, és elfogyasztjuk vacsoránkat. Vacsora után szabadprogram, mindenki kedvére barangolhat az adventi díszbe öltözött belvárosban. Végig a korzón karácsonyi zene és girlandok százai kísérnek bennünket. A város parkjaiban is feldíszített fák között sétálhatunk, és a kis faházakban karácsonyi pontján, színpadokon különféle szórakoztató zenés programokat is kínálnak.   

2. nap: Délelőtt Mosćenice településre indulunk, mely sokak szerint Horvátország legszebb kisvárosa. A középkori városka egy domb tetején található, az Ucka hegység alatti meredek sziklaszirten épült, vastag falak övezik, és kővel kirakott, szűk utcácskák szabdalják. Minden szeglete gazdag történelmi hagyományáról mesél, ezért tökéletes hely a történelem szerelmeseinek. Mosćenice a turisták kedvelt célpontja, és egyben kiindulási pontja is azoknak a túraútvonalaknak, amelyek az Ucka-hegy lejtőinek hangulatos kis falvaiba vezetnek. Innen lenyűgöző kilátás nyílik a tengerre és a közeli Opatijára, mely kirándulásunk következő állomása lesz.

Opatija, korábbi nevén Abbázia, az Osztrák-Magyar Monarchia felsőbb köreinek egyik legkedveltebb üdülőhelyét. Még Ferenc József is itt töltötte a téli hónapokat (nem a bécsi Schönbrunnban). Ennek köszönhetően az egész várost a fényűző, szecessziós stílusú paloták jellemzik. Rövid informatív városnézés után elmerülhetünk a város adventi hangulatában a 12 km hosszú parti sétányon, a Lungomarén, az Angiolina parkban, vagy a tavaly felújított és átadott St. James parkban. Úgy érezzük majd magunkat, mint egy téli mesében, hiszen az utcákon és parkokban a Diótörő óriás mesefigurái üdvözlik a látogatót. A `Legszebb Advent a tenger mellett, Advent Opatijában” felkerült a `Best Christmas Lights” listájára, amely Európa legszebb karácsonyi díszekbe öltöztetett városait sorolja fel. Az advent ünnepe Opatijában és az egész régióban az egyik legfontosabb esemény, népszerűsége és jelentősége évről évre nő. Az ünnepi varázslat a város minden szegletében érezhető, hiszen több százezer lámpa és gyönyörű dekoráció varázsolja Opatiját mesés téli helyszínné. A fényűzően feldíszített utcák és terek, a jégpálya és a gyönyörű helyszíneken megtartott számos zenei és színpadi előadás csak egy kicsiny része a varázslatos adventnek Opatijában. A karácsonyi dalok, a forralt bor és a forró csokoládé édes illata is hozzájárulnak ahhoz, hogy a látogatóknak igazán emlékezetes élményben legyen részük. 

Ráadásul Opatijában decemberben számos esemény a csokoládé köré épül, mivel éppen ebben az időszakban rendezik meg a Csokoládévarázs vásárt a város legpatinásabb szállodájának Kristálytermében, a híres kristálycsillárok alatt, ahol horvát és más országbeli manufaktúra kézműves remekeit kóstolhatjuk. Az egyedi desszertek azért is különlegesek, mert csak erre az alkalomra készülnek, s a kézműves szaküzletek kivételével csak ezen a vásáron lehet őket megvásárolni és megvásárolni, mely akár egy egyedülálló karácsonyi ajándék is lehet szeretteinknek. A `Csokoládévarázs” vásár keretében minden gyártó a legkiválóbb termékét mutatja be, emellett Opatija számos szállodájában és étteremében is tartanak kóstolókat és a csokoládéhoz kapcsolódó workshopokat, előadásokat, koncerteket.

A kora esti órákban visszatérünk Rijekába vacsorázni. Vacsora után szabadprogram.

3. nap:
Reggeli után hazafelé vesszük utunkat, de útközben természetesen még egy látványos program vár bennünket. Ellátogatunk Zágrábba, ahol ugyan nem az esti órákban, de mégis megcsodálhatjuk az évek óta legszebb európai adventi vásárnak kikiáltott városközpontot. Aki szeretne, részt vehet egy rövid informatív városnézésen, majd a délutáni órákban hazaindulunk. Várható hazaérkezés 22-23 óra között.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szállást 2 éjszakára 3 csillagos hotelben félpanzióval, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, az előzőekben fel nem sorolt étkezést, az italfogyasztást, az üdülőhelyi díjat és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Pénzügy
Fakultatív kirándulás Trsat várába 10 Euro/fő.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is), annak díja a választott ülőhelytől függ. 

Felszállási lehetőségek: 

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (+20 perc) M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc) M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (+55 perc) M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc) M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (+80 perc) M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (+100 perc) M7-es autópálya, Keresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (+120 perc) M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (+140 perc)
Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Felszerelés: Programjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között és a tengerparton lehet picit hűvösebb. Ajánlott az útra hátizsákot hozni, ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Módosítási díjak: 

dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges A programváltozás jogát fenntartjuk!

Minimum létszám: 35 fő

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Fekvése: 2 éjszakára 3 csillagos hotelben félpanzióval Opatijában


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:- szállás,
- félpanzió.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- árfolyam pótdíj
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak